Omvendt mentoring

+45 24 27 07 83

lisaott@perspectiv.dk

Omvendt mentoring

 

Perspectiv har indledt et samarbejde Else Iversen, DJØF om at udvikle træning af mentorer og mentees i såkaldt omvendt mentoring. Det vil sige en mentor/mentee relation hvor den modne mentee får en yngre mentor.

 

For det meste synes omvendt mentoring at være en indsats, der bruges, når seniorer er bange for at miste kontakten med den hurtigt voksende digitalisering. Men forveksler vi almindelig læring med mentoring, når vi taler om omvendt mentorskab? Får vi fat i den unge mentors erfaringer og den hans/hendes tilgang til arbejdet? Er vi i stand til at sætte den ældre mentee i en læringssituation, så ægte mentor kan finde sted?

 

Vi mener, at det er nødvendigt at fokusere på læringssituationen og vilkårene for udveksling mellem mentor og mentee, hvis vi skal lykkes med ægte omvendt mentorskab. Derfor skal træning af mentor og mentees tænkes anderledes. Vi må lære den unge mentor at være den erfarne - og den ældre mentee skal lære at lære.

 

Udviklingen sker i dialog med BBC (UK) og RaboBank (NL).

 

De første resultater vil blive blive fremlagt og diskuteret på European Mentoring and Coaching Councils konference i Dublin ultimo april 2019.

 

 

Til forsiden

_________________________________________________________________

 

HVAD VIL DU GERNE HUSKES FOR?

_________________________________________________________________